Top 3 wijnspeciaalzaken van Vive l’Alsace 2018

Vins d’Alsace selecteerde nieuwe Alsace Ambassadors 2018. De strijd om deze eretitel vond dit najaar plaats op de winkelvloer van 27 Nederlandse wijnspeciaalzaken tijdens de actie Vive l’Alsace. Deze week werd door een vakjury de top 3 gekozen. 

De volgende wijnspeciaalzaken hebben de meest creatieve invulling aan de actie gegeven:
1. Henry II uit Den Haag
2. Abelswijnen.nl
3. Glandorf & Thijs uit Amsterdam

Vive l’Alsace actie
Wijnspeciaalzaken werden uitgedaagd om hun Alsace wijnen op originele wijze uit te lichten. De wijnregio biedt hiervoor volop inspiratie: kleurige vakwerkhuizen, een diversiteit aan kwaliteitsdruiven en huizen. De vakjury met o.a. Lars Daniëls van Perswijn en topsommelier Edwin Raben kozen uit de vele creatieve inzendingen 3 winnaars.
Authenticiteit in een modern jasje
De top 3 wist met een eigen twist de regio duidelijk naar een hoger niveau te tillen; de gehele winkel werd in een fris Alsace jasje gestoken, waar het winkelende publiek niet omheen kon. Ook organiseerden zij proefwedstrijden en werd de gastronomische inzet van de wijnen in de herfst uitgelicht. Bij Henry II zijn ze apetrots op de eretitel en nummer 1 positie: “Ik vind het een prachtig gebied in Frankrijk qua cultuur, gastvrijheid en gastronomie. Ik raad het ook iedereen aan in de winkel” aldus eigenaar Henry.