Reis mee over de langste wijnroute van Frankrijk

Virtueel op reis – Op stap gaan zit er helaas even niet in, laat staan op vakantie. En dat is flink balen. Vooral als de mooie winterse plaatjes vanuit de Alsace voorbijkomen waarop het sprookjesachtige landschap bedekt is onder een heerlijke, dikke, witte laag poedersneeuw. Extra balen dus. En juist daarom is het juist zo lekker om tóch even
op reis te gaan. Via je computer dan. Of je telefoon. Want de komende tijd nemen we je mee langs de volledige wijnroute van de Alsace. Met alles wat daarbij hoort. Van magische dorpjes, grote steden en kastelen tot eeuwenoude wijngaarden met sprookjesachtige legendes. En vooral veel wijn natuurlijk.

De beroemdste wijnroute van Frankrijk – De wijnroute van de Alsace is een tocht door een schilderachtig landschap met een eindeloze hoeveelheid gastronomie, cultuur en architectuur. De route neemt je mee van Marlenheim tot Thann. Dat is meer dan 170 kilometer Alsace, door de 5 verschillende gebieden die de Alsace rijk is. Een ding is zeker; hier is heel veel te zien (en te proeven!). Het is natuurlijk het meest voor de hand liggend om dat met de auto te doen. Maar mocht je geen zin hebben om te bobben, kan je de route ook gewoon fietsen. Of een klein stukje. Want fietsen huren kan op veel plekken langs de route. Ideaal voor de wijnliefhebber dus!

Lekker en leerzaam – De Alsace is een streek die hele jaar te bezoeken; elk seizoen heeft z’n charme. Zo worden er (normaliter) veel evenementen georganiseerd, zijn er tientallen musea gewijd aan wijn en ontvangen de lokale wijnboeren maar al te graag gasten van over de hele wereld. En op een route van meer dan 170 kilometer kom je uiteraard een hele hoop tegen. Zeker in een streek als de Alsace waar eeuwenoude tradities zo goed behouden zijn. Nieuwsgierig? Hou onze Facebookpagina scherp in de gaten!