Wijnhuis van de maand: Vignoble des 2 Lunes

”Oogst staat bij ons voor nieuwe geboorte!”

Mest & kruidenmengsels – De aarde genezen met kruidenmengsels, mest in een koehoorn begraven voor positieve krachten en alleen oogsten bij volle maan: welkom in de wereld van de biodynamische wijnbouw! Hoewel dit mest-in-koehoorn en oogsten-bij-volle-maan wat extreem kan overkomen, zit achter biodynamische wijnbouw een duidelijke visie. Als je zorgt dat de aarde gezond en krachtig is, heb je geen chemische rommel meer nodig. Complete balans in de natuur (mens, dier, aarde, kosmos) is de basis voor goede wijn. Want: blije bodem = blije druiven = blije wij(n).

 Geen chemisch gedoe – Zo denken wijnmakers Amélie en Cécile er ook over. De zussen zijn eigenaresse van wijnbedrijf Vignoble des 2 Lunes. Schadelijke bestrijdingsmiddelen komen hun wijngaard niet in. Ze bespuiten de druiven – al rijdend vanaf hun quad – met een zelfgemaakte speciale thee van gedroogde planten en kruiden die in de wijngaard groeien. ‘’Het maken van een mooie wijn in goede harmonie met de natuur is meer dan een liefde. Het is een missie, bijna een obsessie’’.

Wijnbaby’s – Voor Amélie en Cécile staat oogst voor geboorte. Er zijn immers nieuwe wijnen op komst! Deze ‘wijnbaby’s’ komen nooit te vroeg op de markt, maar worden in een rustgevende omgeving opgevoed. Over liefde voor je werk gesproken.

Ode aan de zussen – Niks geen lovers uit het verleden, of ode aan een idool. Amélie en Cécile hebben een wijn naar zichzelf vernoemd: Cémelie. Mag ook gewoon, ze werken er kneiterhard voor. Want laten we reëel zijn, een wijngaard runnen is geen kattenpis. Een topwijn maak je niet zomaar. ‘’Onze filosofie is volle aandacht voor de wijn en maximaal respect voor de natuur. Onze kracht is ongekend hard werken’’.

Waar te koop – De wijnen van Vignoble des 2 Lunes zijn onder andere te koop bij Bosman Wijnkopers.