Wijnhuis van de maand: Paul Schneider

‘Ons doel is om wijnen uit de Alsace naar een hoger niveau te tillen’.

Lange geschiedenis – Domaine Paul Schneider is gevestigd in Eguisheim, het dorp waar de Romeinen ooit de wijnbouw in de Alsace startten. De geschiedenis van het domein gaat terug tot 1663, toen het nog eigendom was van de Kathedraal van Staatsburg. Inmiddels is het bedrijf al enkele eeuwen in handen van de familie Schneider. Tegenwoordig staan Luc en Fabienne Schneider aan het roer.

Geen toevoegingen aan de wijn – De wijnen van Schneider worden vergist op RVS en vervolgens op 100 jaar oude eikenhouten vaten gerijpt. Op een kleine hoeveelheid sulfiet na worden er geen toevoegingen gebruikt in het proces.

Gaan voor goud – Het familiebedrijf gaat voor kwaliteit en ze slepen prijs na prijs in de wacht! Het resultaat van keihard werken en flink wat investeringen.

Een duidelijk doel – Schneider is een van de weinige wijnproducenten uit Eguisheim die zijn wijn zelf maakt. Veel boeren verkopen hun wijnen aan coöperaties. De familie heeft een duidelijk doel voor ogen: ‘We willen niet alleen maar wijn maken voor toeristen, maar de Alsace wijnen naar een hoger niveau tillen’.

Waar te koop – De wijnen van Paul Schneider zijn te koop bij Domaine Alsace.