Wijnhuis van de maand: Maison Willm

‘’Willm style: traditioneel met knipoog’’

Willm style – De wijnen van Willm staan bekend om de complexiteit, fruitigheid en authenciteit. Het wijnhuis heeft een flink portfolio en maakt werkelijk voor iéder wat wils. Van stevig houtgelagerd rood, tot stroperige dessertwijn en van Crémant tot zwoele Grand Cru: Willm heeft ‘t.

Slakkenhuis – Voordat het wijnhuis bekend werd door zijn wijnen, was Willm befaamd om iets heel anders. De familie Willm had namelijk en succesvolle business gespecialiseerd in – hou je vast – slakken! Volgens oud recept maakte de familie Escargots à l’Alsacienne; slakken gekookt in kruidenbouillon en Alsace wijn. Gastronomie en wijnmaken; het was destijds de ultieme combinatie voor Adolphe Willm. Uiteindelijk besloot hij toch volledig te focussen op wijnmaken en heeft hij afscheid genomen van de slakken.

Méli-Mélo – Zoals typisch voor de Alsace zijn de meeste wijnen van Willm gemaakt van 1 druivenras – die prominent op de voorkant van het wijnlabel prijkt. Tradities zoals deze zijn belangrijk voor het wijnhuis, maar af en toe een uitstapje kan geen kwaad. Zo heeft de wijnmaker een blend gemaakt van verschillende druivenrassen en die gekscherend Cuvée Méli-Mélo, wat ‘mengelmoesje’ betekent.

Waar te koop – Wijn van Maison Willm is verkrijgbaar bij Grapedistrict.