Wijnhuis van de maand: Maison Trimbach

‘Het wijnhuis dat op de kaart van alle (!) driesterrenrestaurants in Frankrijk staat’

Stijl – Maison Trimbach is behoorlijk lang actief in de wijnbouw. Meer dan 375 jaar maar liefst! Na zo’n tijd heeft de familie het wijn maken dan ook meer dan onder de knie. Trimbach-wijnen hebben een typische stijl en blinken uit in elegantie, zuiverheid en strakheid.  De meeste – afhankelijk van het soort – kunnen flink wat jaren bewaard worden.

Fenomeen – Er mag gerust gezegd worden dat Trimbach een fenomeen is. De wijnen genieten wereldwijde faam en vliegen de hele wereld over naar dorstige fans. Ook worden geregeld prijzen in de wacht gesleept. Zo staat Trimbach al jarenlang steevast in de wereldwijde Top 100 van The Wine Spectator.

Haute Cuisine – Ondanks deze internationale roem vergeet Trimbach haar roots niet. De wijnen zijn namelijk ook in Frankrijk zelf erg geliefd. Bij de Fransen, bij toeristen én bij restaurants. Trimbach staat onlosmakelijk verbonden met haute cuisine. Zoiets kan je natuurlijk niet zomaar roepen. Maar wel als jouw wijnen op de wijnkaart van alle (!!) driesterrenrestaurants in Frankrijk staan. Precies.

Waar te koop – Een aantal wijnen uit het assortiment van Trimbach koop je ‘gewoon’ bij de Gall & Gall.