Wijnhuis van de maand: La Cave des Vignerons de Pfaffenheim

 ‘Perfectie is onze obsessie’

Op hoog aromatisch niveau– De wijnmakers van Cave des Vignerons de Pfaffenheim hebben al aardig wat prijzen in de wacht gesleept sinds de oprichting van het domein in 1959. Best French Wine Trophy, Best National Producer; geen kattenpis! Allesbehalve zelfs. Wijnen van Cave des Vignerons de Pfaffenheim zijn ongelooflijk smaakvol, en komen alleen op de markt als deze een hoog aromatisch niveau hebben behaald.

Traditioneel en modern– Cave heeft een modern uitgeruste kelder, maar werkt volgens traditionele methode. De wijnen worden vergist op roestvrijstalen vaten. De temperatuur wordt hierbij zorgvuldig gecontroleerd, om ervoor te zorgen dat het fruitige karakter van de druifbehouden blijft.

Optimale rijpheid– De oogstdatum proberen de wijnmakers uit te stellen, om optimale rijpheid van de druif te garanderen. Plukken gaat met de hand, en alleen de beste druiven worden eruit gepikt.

Waar te koop– Wijnen van Cave des Vignerons de Pfaffenheim zijn onder andere te koop bij Henri Bloem.