Wijnhuis van de maand: Josmeyer

‘Ik vergelijk het werk van een wijnmaker vaak met dat van een kunstenaar’’ – Jean Meyer

Wijn = kunst – Dat voor de familie Meyer wijn onlosmakelijk verbonden is met kunst, is duidelijk te zien aan de etiketten. Het was altijd al de droom van Jean Meyer om het karakter van wijn te visualiseren. Want hoe mooi is het als je aan de hand van het etiket kan zien wat voor wijn er in de fles zit? De etiketten worden gemaakt door steeds andere kunstenaars uit de Alsace. Jaargangen 2014/2015 zijn ontworpen door zijn dochter. Geen vreemde keuze, want Isabelle Meyer heeft zowel kunst- als wijnstudies heeft gevolgd.

Droom leeft voort – Samen met haar zus Céline staat Isabelle nu aan het roer van Josmeyer. Bij beide stroomt de passie voor wijn en kunst door de aderen, en houden zij de droom van hun – inmiddels overleden – vader in ere.

Natuurlijke balans in de wijngaard – Josmeyer werkt biodynamisch en organisch. Zo worden er geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en groeien er in de wijngaarden diverse soorten planten (biodiversiteit!) om natuurlijke balans te krijgen en op die manier de wijnstokken te versterken. Bovendien worden de druiven met de hand geoogst en met zorg geselecteerd.

Waar te koop – Wijnen van Josmeyer zijn onder andere te koop bij Noordman Wijnimport.