Wijnhuis van de maand: J.B. Adam

‘’Wijn leeft, en blijft je verrassen!’’

Wijn stroomt door de aderen– J.B. Adam is een van de bekendste én oudste wijnhuizen uit de Alsace. De familie maakt inmiddels al 400 (!) jaar wijn. Tegenwoordig staat Laure Adam – 15egeneratie – aan het roer en het is duidelijk dat de liefde voor wijn door haar aderen stroomt!

Elegante touch– Met een gedegen opleidingsachtergrond op het gebied van viticulture, oenologie, commercie en management maakt Laure – samen met haar team – de meest geweldige én diverse wijnen. Van strakdroge Crémant d’Alsace tot weelderige Grand Crus, en alles met elegante touch.

Magie van wijn– Nog elke dag wordt Laure verrast door de magie van wijn: ‘’Wijn leeft, en dat is zo mooi! Proef eens een wijn na 20, 30 en 40 jaar. De wijn verandert door de jaren heen en het is altijd een verrassing wat je gaat proeven.’’

Gezonde bodem = gezonde druiven–  J.B. Adam gaat mee met het ‘ritme’ van de natuur en de wijnbouw is ook organisch en biodynamisch. Een intensieve manier van werken waar veel geduld voor nodig is, maar wat ook keihard wordt beloond. Een gezonde bodem is key en zorgt voor goede druiven met een smaakexpressie waar je ‘u’ tegen zegt!

Waar te koop– Wijnen van J.B. Adam zijn onder andere te koop bij Gall&Gall.