Wijnhuis van de maand: Gustave Lorentz

 

‘Gedreven wijnmakers met focus op kwaliteit en duurzaamheid’

Gedreven wijnmakers – In 1836 begon Gustave Lorentz met wijn maken. Een moeilijke tijd om een in de business te stappen: slechte oogsten, perikelen met Duitse bulkwijn en later de druifluis die zijn wijngaarden verwoestte. Gelukkig trotseerde Gustave de ‘obstakels’ keer op keer. Na WOII nam zijn zoon Charles Lorentz het bedrijf over. Deze gedreven jongeman kocht andere wijndomeinen op en moderniseerde het bedrijf. Het doel was om wijnen van topkwaliteit te produceren en tot op de dag van vandaag is dat nog steeds de focus van Gustave Lorentz.

Organische wijnbouw – Georges Lorentz – die in 1995 het bedrijf overnam – werd zich al snel bewust van het feit dat niet alleen kwaliteit, maar ook duurzaamheid van groot belang is. Rekening houdende met de klimaatproblemen waar de wereld mee kampt, besloot Georges in 2009 over te gaan op organische wijnbouw.

Ridders en paradepaardjes – Een van de paradepaardjes van Gustave Lorentz is de Grand Cru Kanzlersberg. Deze wijn is 15 tot 20 jaar (!) te bewaren. Kanzlersberg is de kleinste Grand Cru van de Alsace en heeft een lange geschiedenis. De eerste stokken werden in de 15e eeuw aangeplant door ridders!

Waar te koop – De wijnen van Gustave Lorentz zijn te koop bij Kwast Wijnkopers.