Wijnhuis van de maand: E. Boeckel

‘’In onze kelder vind je wijnen en vaten van meer dan 100 jaar oud.’’

Finesse, frisheid en harmonie – De wijnen van E. Boeckel worden gekenmerkt door hun finesse, harmonie en diversiteit. Het familiebedrijf produceert daadwerkelijk van alles! Bijna 30 verschillende wijnen, van rosé mousserend, tot strakdroog wit en van dessertwijn tot fruitig rood.

Geheime wijncollectie – De meeste wijnen van E. Boeckel zijn geschikt om binnen een paar jaar te drinken, maar de familie heeft ook ‘geheime voorraad’ oude jaargangen in de kelder. Waaronder een Riesling uit 1911! Deze flessen zijn hét bewijs dat (sommige) Alsace wijnen flink lang bewaard kunnen worden; ze zijn perfect op dronk met een explosie aan aroma’s.

Oude vaten – De speciale collectie bewaarwijnen is niet het enige stukje geschiedenis in de kelder. E. Boeckel heeft zo’n 60 eikenhouten vaten met een gemiddelde leeftijd van 75 jaar, de oudste uit 1901! De inhoud varieert van 10-140 hectoliter.

Op de wijnroute – Het wijnhuis vind je in Mittelbergheim, een klein dorpje aan de voet van de Vogezen. Mittelbergheim ligt op de Route du Vin en is dan ook omringd door wijngaarden.

Waar te koop– Wijnen van E. Boeckel zijn onder andere te koop bij Wine List.