Wijnhuis van de maand: Domaine Weinbach

Clos des Capucins Aan de voet van de Schlossberg, omringd door wijnstokken en rozen, ligt Domaine Weinbach. Het wijnhuis, dat is opgericht in 1612 door Kappucijner monniken, is vernoemd naar het beekje dat door het land loopt. Deze wijngaarden, die tot de dag van vandaag nog omringd zijn door oude klooster muren, heten Clos des Capucins.

Van klooster naar familiebedrijf Tijdens de Franse revolutie is het landgoed verkocht als nationaal bezit, waarna het werd gekocht door de Faller broers in 1989.

Hun zoon en neefje Théo nam het bedrijf over en heeft het bedrijf écht op de kaart gezet. Tot op heden is het een familiebedrijf dat sinds 2016 in handen is van Catherine, de dochter van Théo Faller.

Cuvées, terroir en grands crus Hun Réserve wijnen zijn een reflectie van hun passie voor het vak. De meeste wijnen komen van oude wijnstokken die gepland zijn door Théo zelf.

Alle wijnen die de naam Cuvée dragen zijn vernoemd naar Faller familieleden (Théo, Colette, , Catherine en Laurence). Wijnen met Terroir (Clos des Capucins en Altenbourg) of Grand Cru in de naam (Schlossberg, Furstentum, Mambourg and Marckrain) zijn vernoemd naar de stukken grond waar de druiven worden verbouwd, om de diversiteit van hun grond en hun rijke terroirs in het zonnetje te zetten .

Benieuwd naar de wijnen van Domaine Weinbach?

Riesling Grand Cru Schlossberg vind je hier

Gewürztraminer Les Treilles du Loup vind je hier