Wijnhuis van de maand Domaine Jean SIPP

Een lange familie geschiedenis

In het hart van het pittoreske Ribeauvillé in de Alsace vind je Domaine Jean SIPP. De familie geschiedenis is zo ver terug te traceren als 1654! In 1950 hebben zij het landhuis dat dateert uit 1416, overgenomen waar het wijnhuis nog steeds gevestigd is.

Jean-Guillaume Sipp is sinds 2014 het hoofd van het Domaine en heeft door zijn agrarische achtergrond en ervaring de grondbewerking en productie van het wijnhuis naar een hoger niveau getild. En dit proef je terug in de wijnen!

Liefde voor de natuur

Het wijnhuis produceert de wijnen altijd met liefde voor de natuur op de eerste plaats. Sinds 2018 zijn zij officieel een Biologisch wijnhuis. Ze hebben verschillende terroirs tot hun beschikking in vijf verschillende gemeentes. Waaronder drie Grand Cru gaarden in de gemeentes Kirchberg, Osterberg en Alterberg in Bergheim. Ze produceren wijnen van alle klassieke Alsace druiven.

Kom je een keer langs?

Wil je het wijnhuis graag bezoeken en Ribeauvillé verder verkennen? Je kunt een kamer boeken in het landhuis. Dan hoef je je ook geen zorgen meer te maken over hoe je weer thuis komt na de wijnproeverij!

Als een bezoekje aan het wijnhuis er nog even niet in zit kun je de wijnen natuurlijk gewoon online bestellen. Via wijnkooperij de Lange vind je een hele selectie.