Wijnhuis van de maand: Domaine Fernand Engel

‘’Grote wijn wordt in de wijngaard geboren’’

Chemicaliën overboord – Toen Bernard Engel het stokje overnam van zijn vader Fernand, ging hij al snel over op biodynamische wijnbouw. De traditionele bestrijdingsmiddelen bezorgden hem allerlei huidaandoeningen, en toen hij de chemicaliën overboord gooide was dat probleem direct opgelost. Beter voor hem, en ook zéker voor de aarde en wijnstokken. ‘’Grote wijn wordt in de wijngaard geboren’’, luidt dan ook de filosofie van Domaine Fernand Engel.

Naar de top – Nog steeds houdt Bernard zich bezig met de verzorging van de wijngaard en is hij altijd op zoek naar de nieuwste technieken. Het wijndomein runnen, heeft hij inmiddels overgedragen aan zijn schoonzoon Xavier en zijn dochter Sandrine. Deze 3e generatie is van plan de wijnen van Fernand Engel naar de top van de Alsace te brengen. Of nog verder eigenlijk, want kleindochter Amelie reist de hele wereld over om de wijnen te vertegenwoordigen.

Waar te koop – De familie Engel noemt de wijnen ‘creaties’ en worden gemaakt met uiterste precieze, geduld en een flinke dosis passie. In Nederland zijn wijnen van Domaine Fernand Engel onder andere te koop bij Margaret Wines.