Wijnhuis van de maand: Domaine Bruno SORG

“De kracht van deze wijnen zijn de uitgesproken, zuivere aroma’s en smakelijke, opwekkende zuren.”

Geschiedenis – Domaine Bruno SORG is opgericht in 1965 door Renée en Bruno Sorg in Ingersheim, de geboorteplaats van Renée. Sinds 1972 is het bedrijf gevestigd in Eguisheim.

In 2004 zijn de vergisting en vinificatiekelder verhuisd naar een buitenwijk van Eguisheim, ver weg van de wijntouristen. Dat komt vooral omdat Francois Sorg, die het bedrijf nu leidt met Regine Sorg, zijn dagen veel liever ongestoord in de wijngaard doorbrengt. De druiven staan nog altijd op nummer één!

Exclusiviteit – Er worden exclusief druiven uit eigen gaard gebruikt bij de productie van de wijn. Deze worden zoveel mogelijk biologisch en met veel zorg geteeld. De wijnmakers produceren “slechts” 80.000 flessen per jaar. Een relatief klein productie in aantallen, maar daar krijg je exclusieve wijnen van hoog niveau voor terug.
De wijnen hebben en sterk karakter waarvan de rijkste en meest complexe de Grand Cru van Pfersigberg, Eichberg uit Eguisheim en Forimont uit Ingersheim zijn. De kracht van deze wijnen zijn de uitgesproken, zuivere aroma’s en smakelijke, opwekkende zuren.

Klassiekers – Bij Domaine Bruno SORG produceren de wijnmakers échte Alsace klassiekers. Van de iconische Riesling tot Pinot Blanc en Gewürtraminer, maar ook een bruisende Crémant d’Alsace.

Waar te koop – de wijnen van Domaine Bruno SORG vind je hier