Wijnhuis van de maand: Arthur Metz

‘’Finesse, elegantie en Haute Couture’’

Grote speler– Naast de vele kleine familiebedrijven, is er ook een aantal enorme wijndomeinen in de Alsace te vinden. Een voorbeeld daarvan is Arthur Metz; ooit begonnen als klein wijnbedrijf in 1904 maar nu een van de marktleiders in de Alsace. Arthur Metz is namelijk door de jaren heen gefuseerd met andere domeinen en werkt daarnaast samen met zo’n 700 individuele wijnboeren.

 

Miljoenenproductie– Arthur Metz heeft een behoorlijke productie, namelijk zo’n 21 miljoen flessen per jaar! Daarvan is ongeveer een kwart Crémant d’Alsace, na Champagne de meest gedronken bubbel in Frankrijk.

Elegantie en finesse– De Crémants staan voor finesse en elegantie, en worden gemaakt van de druivenrassen Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling, en Chardonnay. Laatstgenoemde druif is in de Alsace alleen toegestaan voor Crémant d’Alsace.

Haute Couture– De wijnen van Arthur Metz zijn helemaal on trend in de wijnwereld, en van een beetje glamour en allure zijn ze niet vies! Zo hebben ze een ‘Ice’ Crémant op de markt gebracht (als antwoord op de bekende ‘Ice’ Champagnes) en ontwikkelen ze voortdurend de meest trendy en originele wijnetiketten, bijvoorbeeld met ‘Haute Couture’ design.

Waar te koop – Wijnen van Arthur Metz zijn onder andere te koop bij Dirk iii