Riesling d’Alsace

De Riesling is het paradepaardje van de Elzas. Niet voor niets wordt hij hier ‘de koning’ genoemd. Riesling met een Grand Cru status is een bewaarwijn die er op fles vele jaren op vooruit kan gaan.

Riesling d’Alsace is vaak wat aromatischer dan Rieslings uit andere gebieden, dit komt vooral door het zonnige klimaat en de enorme variatie aan bodemtypes waarop de druif staat aangeplant zoals kalk, leisteen, graniet of mergel (ook wel ‘terroir’ genoemd).

Verkooppunten

Verkooppunten

Echte alleskunner

Aan tafel is Riesling een echte alleskunner. Met zijn subtiele aroma’s en frisse zuren sluit hij bijvoorbeeld prachtig aan bij vis, schaal- en schelpdieren. Maar hij voelt zich ook op zijn gemak bij gevogelte en wit vlees. Een gastronomische wijn bij uitstek.

Meer informatie (FR)

 

 

Meer informatie (FR)
Gastronomie

Riesling is een gastronomische wijn bij uitstek

Als je één woord zou moeten kiezen om Alsacewijnen te beschrijven, dan is het ‘aromatisch’. De geuren zijn rijk en springen het glas uit! Proef ze, en je wordt vaak getrakteerd op een heerlijk strakke mineraliteit, een volle body en lange afdronk. Heel goed te combineren met al het lekkers dat uit de keuken komt.

Geur

subtiele tonen van citroen, grapefruit, perzik en peer. Witte bloemen en lindebloesem. Vaak valt er ook wat anijs, zoethout of venkelzaad in de geur te ontdekken.

Smaak

fris, fruitig en verfijnd

Lekker bij

sushi, oesters, kreeft, garnalen, Coq au Riesling, Indonesische keuken, zuurkool en gerookte ham