Recept: Crémango d’Alsace
Crémango d’Alsace: de nieuwste zomerse cocktail uit de Alsace!
Met als basis zelfgemaakt mango-sobetijs en Crémant d’Alsace, kan er eigenlijk weinig mis gaan.
Hierbij het originele recept voor de Crémango d’Alsace:
Benodigdheden circa 5 personen:
• 375 ml Crémant d’Alsace (halve fles)
• 120 ml water
• 1 grote rijpe mango
• 1 citroen
• 100 gram suiker
Voor de garnering:
• Zwarte peperkorrels
• Een paar takjes munt (niet in dit pakket)
• Citroenrasp
Bereidingswijze:
1. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
2. Rasp de citroen en pers het sap.
3. Doe het water in een pannetje en verwarm tot het bijna kookt.
4. Voeg de suiker toe. Roer dit erdoorheen tot het helemaal is opgelost.
5. Verwarm de stukjes mango even mee en voeg een halve theelepel citroensap toe.
6. Pureer het geheel met een staafmixer of in de keukenmachine tot het goed gemalen is.
7. Doe het mengsel in een diepvriesbakje en laat een paar uur staan.
8. Schenk de Crémant d’Alsace in een cocktailshaker en voeg het mango-ijs toe.
9. Shake it baby!
10. Schenk het ijsmengsel in het glas en decoreer met muntblaadjes, peperkorrels en citroenrasp.