Pinot Gris d’Alsace

Eigenlijk nergens anders presenteert een Pinot Gris zich zo rijk en compleet als in de Elzas. Dit maakt de Pinot Gris d’Alsace een wijn die je bijna blind kan herkennen, met een spannende mix van florale, fruitige en kruidige aroma’s.

Aan tafel is de Pinot Gris d’Alsace multi-inzetbaar. Het is een wijn om de wereld mee rond te koken. Het hoge smaakgehalte met exotische en kruidige aroma’s zorgt ervoor dat deze wijn moeiteloos combineert met rijke gerechten, van zoet tot pittig.

Verkooppunten

 

Verkooppunten

Artisjok, kokos, koriander, kerrie, pompoen, hete pepers en hartige gerechten met zoet fruit, een Pinot Gris d’Alsace weet er raad mee.

Serveren

Pinot Gris d’Alsace kan op verschillende temperaturen geschonken worden. Hoe kouder, des te lichter en strakker hij smaakt. Schenk je hem warmer, dan wordt hij rijker en ronder.

Meer informatie (FR)

Meer informatie (FR)
Gastronomie

Pinot Gris is een wijn om de wereld mee rond te koken

Als je één woord zou moeten kiezen om Alsacewijnen te beschrijven, dan is het ‘aromatisch’. De geuren zijn rijk en springen het glas uit! Proef ze, en je wordt vaak getrakteerd op een heerlijk strakke mineraliteit, een volle body en lange afdronk. Heel goed te combineren met al het lekkers dat uit de keuken komt.

Geur

gedroogd fruit, abrikozen, honing, ontbijtkoek, rokerige tonen

Smaak

elegant, harmonieus, vol en soepel

Lekker bij

Thaise en Indiase keuken, gebraden kip, wild, risotto, rijpe kaassoorten