De familie Pinot schuift aan voor de feestdagen
Ervaar jij ook ieder jaar keuzestress bij het bedenken van een menu voor de feestdagen? Goede wijn spijs combinaties maken is zo makkelijk nog niet. Gelukkig is de Pinot familie uit de Alsace er om je te helpen.
De Pinot familie zijn drie druiven die aan elkaar verwant zijn namelijk: pinot blanc, pinot gris en pinot noir uit de Alsace. Dit zijn fijne tafelgenoten en combineren daarom perfect bij een feestelijk menu. Maak het jezelf eens gemakkelijk en kies dit jaar bij elke gang een Pinot.
Met deze combinaties heb je een gegarandeerd succes.
Pinot Blanc d’Alsace: voor & vis
Droge Pinot Blanc d’Alsace is een all-rounder die makkelijk meebeweegt met de structuur van het gerecht. Pinot Blanc is fris en fruitig en is een goede match met:
- zalmtartaar
- garnalencocktail
- zalm
- kabeljauw met kaassaus
- beenham
- kip
- kalkoen
- kaasfondue
Pinot Noir d’Alsace: hoofd & kaas
Voor elk hoofdgerecht, zowel vis, vlees als vegetarisch, is er een Pinot Noir d’Alsace.
Hij is nooit zwaar, altijd fruitig en past heel goed bij:
- Paté
- gerookte eendenborst
- tonijnsteak
- gebakken witte vis met paddenstoelen
- coq au vin
- kalkoen
- varkensrollade
- beef wellington
Pinot Gris d’Alsace: dessert & erna
Na al het hartigs wordt het tijd voor iets zoets. Die wijnen zijn er zeker ook in de Alsace.
Pinot Gris is fruitig, kruidig en heeft florale tonen. Pinot Gris is er zowel droog, halfdroog als verleidelijk zoet.
Zoete Pinot Gris past heel goed bij:
- vruchtendesserts
- crème brûlée
- roomijs
- gemberbavarois
- trifle
- rode kaas
- Blauwe kaas
De familie Pinot is helemaal klaar voor de feestdagen en schuiven maar al te graag aan. Ze wachten enkel nog op een uitnodiging voor het diner.
Hulp nodig bij het kiezen van een Pinot? Kijk dan bij onze top 5 wijnen van de maand!