Pinot Blanc d’Alsace

Deze pinot is het jonge broertje van de pinot gris, die ook weer familie is van de pinot noir. De smaak van een Pinot Blanc uit de Elzas herken je aan de ronde, romige fruittonen, die doen denken aan appeltjes en perzik, met een verleidelijk zacht tintje.

Deze wijn is de trouwe vriend van mosselen en asperges, maar combineert ook goed met veel andere (lichte) maaltijden met vis of gevogelte, salades en quiches.

Verkooppunten

Verkooppunten

Aangename verfrisser

Daarnaast is hij door zijn zachte smaak een aangename verfrisser bij romige gerechten. Ook lekker bij de borrel met een smeuig kaasje.

Pinot blanc en de druif auxerrois worden vaak samen gemixt en dan staat er Pinot Blanc of Pinot op de fles. Ook wordt pinot blanc vaak gebruikt voor de basiswijn van Crémant d’Alsace.

Meer informatie (FR)

Meer informatie (FR)
Gastronomie

Pinot Blanc: Lentekriebels vanaf de eerste slok

Als je één woord zou moeten kiezen om Alsacewijnen te beschrijven, dan is het ‘aromatisch’. De geuren zijn rijk en springen het glas uit! Proef ze, en je wordt vaak getrakteerd op een heerlijk strakke mineraliteit, een volle body en lange afdronk. Heel goed te combineren met al het lekkers dat uit de keuken komt.

 

Geur

fris, tonen van appeltjes en witte bloemen

Smaak

fris fruit zoals groene appel en zachte perzik tonen

Lekker bij

mosselen, asperges, salades, quiches, vis, gevogelte en witvlees