Hot deze zomer: Seafood Boil
De Seafood Boil is een gezellig eetfestijn afkomstig uit het zuiden van de Verenigde Staten en dan met name Louisiana, Georgia en South Carolina. Families, groepen vrienden of soms zelfs kerkgenootschappen genieten samen van verschillende soorten schaal- en schelpdieren, rode aardappels, chorizo en maiskolfjes met cajunkruiden die aan de kook worden gebracht in een grote kookpan. Vervolgens wordt deze op een lange tafel in de tuin of in het park uitgestort op krantenpapier, waarna iedereen met de handen heerlijk kan genieten van al het lekkers. De frisse zuren van een mooie Riesling d’Alsace passen hier perfect bij!
Do it yourself
Als je kunt barbecueën, dan lukt het je ook om een Seafood Boil te organiseren. Dit is wat je nodig hebt:
1 grote soep- of pastapan (grootte afhankelijk van het aantal personen
Een schuimspaan
Een extra lange pollepel een gasbrander voor buiten
Ingrediënten (per persoon)
250 g langoustines
5-10 kokkels
1 krabbenpoot
2 minimaiskolfjes
4 rosevalaardappels
1 chorizoworst
1 rode ui
1/2 citroen
4 hete pepers
cajunkruiden (1tl cayennepeper, 2tl zout, 1 tl oregano)
laurierblad (naar smaak)
Zo maak je het
Meng de kruiden met elkaar.
Voeg de gehalveerde aardappels, gesneden uien en gehalveerde citroenen toe aan de pan.
Vul de pan met water tot iets boven de aardappels.
Voeg de kruidenmix toe en breng het water aan de kook en laat het geheel 20 min. koken.
Voeg de hete pepers, maiskolfjes, en uien toe en kook 5 min. mee.
Doe de langoustines, kokkels, krabbenpoten en chorizo in de pan. Laat enkele minuten koken en serveer!
Wijntip
Een Riesling d’Alsace past perfect bij de Seafood Boil, bijvoorbeeld de Bott Frères Alsace Riesling ‘Tradition’ (€10,95 bij Henri Bloem)