Henri Bloem Breda is dé Alsace Ambassadeur

Henri Bloem Breda wordt Alsace Ambassadeur

Vins d’Alsace daagde 40 wijnspeciaalzaken verspreid door het land uit om hun Alsace wijnen op originele wijze uit te lichten. De wijnregio biedt hiervoor volop inspiratie: kleurige vakwerkhuizen, rood geblokte tafelkleden, ooievaars, bloembakken vol geraniums en de bekende roemerwijnglazen met de groene voet. Er is geen andere wijnstreek met zoveel authentieke kenmerken. Een vakjury koos uit de vele creatieve inzendingen drie winnaars. Hoofdredacteuren Ronald de Groot van Perswijn en Sharon van Lokhorst van Winelife brachten een bezoek aan de top 3 en benoemden de winkeliers officieel tot Alsace Ambassadeur.

Henri Bloem Breda
Henri Bloem Breda wist met een eigen twist de regio duidelijk naar een hoger niveau te tillen; naast hun uitgebreide assortiment Alsace wijnen organiseerden zij Alsace diners met asperges, een Franse avond met chansons, Franse film, proeverij én een meet & greet met de wijnmaker. Eigenaar Tom Leussink zit midden in een Alsace hoogseizoen: “We verkopen heel veel Alsace wijnen bij de asperges, voornamelijk Pinot Blanc, maar er zijn ook liefhebbers van Pinot Gris of Gewurztraminer.” Hij is groot liefhebber van de Alsace wijnregio: “Ik ben 2 keer in de Alsace geweest. Ik vind het een van de mooiste gebieden van Frankrijk qua cultuur, gastvrijheid en gastronomie.”

Bij Henri Bloem zijn de volgende wijnhuizen uit de Alsace verkrijgbaar: Cave des Vignerons de Pfaffenheim, Bott Frères en Bott-Geyl.