Alsace Grand Cru

Alsace Grand Cru is geen druivenras maar staat voor het hoogste kwaliteitskeurmerk van Alsacewijnen. Wijnen met deze status zijn afkomstig van de allerbeste wijngaarden van de Alsace. Deze wijngaarden staan op hele bijzondere stukken grond, die voldoen aan een aantal strenge kwaliteitscriteria. In totaal telt de Alsace 51 gebieden met de Grand Cru status. Deze kwaliteit proef je terug in de wijnen en ze worden zelfs beter naarmate ze langer bewaard worden. Het liefst liggend in een kelder die niet te droog en niet te vochtig is, bij een temperatuur tussen de 10 en 15°C.

Verkooppunten

Verkooppunten

Herkenbaarheid

Een wijn met een Alsace Grand Cru status herken je aan het etiket. Naast het druivenras en het jaar staat de Alsace Grand Cru ook vermeld. Overigens komen alleen de druivenrassen riesling, gewurztraminer, pinot gris en muscat hiervoor in aanmerking. Er is één uitzondering gemaakt voor sylvaner in de Grand Cru Zotzenberg.

Meer informatie (FR)

Meer informatie (FR)
Gastronomie

Alsace Grand Cru wijnen zijn afkomstig van de allerbeste wijngaarden

Als je één woord zou moeten kiezen om Alsacewijnen te beschrijven, dan is het ‘aromatisch’. De geuren zijn rijk en springen het glas uit! Proef ze, en je wordt vaak getrakteerd op een heerlijk strakke mineraliteit, een volle body en lange afdronk. Heel goed te combineren met al het lekkers dat uit de keuken komt.