Gewurztraminer d’Alsace

Zonder twijfel is de Gewurztraminer de meest herkenbare druif uit de Elzas. Gewürz staat in het Duits voor kruidig, wat een belangrijk kenmerk is voor deze geurige witte druif. Bij deze wijnen stuiven de geuren van mango, lychee en rozen werkelijk het glas uit. Alle zintuigen worden op scherp gezet!

Verkooppunten

Verkooppunten

Echte krachtpatsers

Een Gewurztraminer d’Alsace is te herkennen aan de aroma’s van rijper fruit en een lichte zwoelheid. Deze wijnen zijn echte krachtpatsers en combineren het beste met gerechten met pit. Denk aan een Thaise curry, maar ook maar ook een krachtige maaltijdsalade met blauwe kaas. Een klassieke combinatie in de Elzas is een Gewurztraminer met munsterkaas, vaak geserveerd met wat kummel erbij.

Meer informatie (FR)

Meer informatie (FR)
Gastronomie

Gewurztraminer is de ideale wijn bij de pittige Aziatische keuken

Als je één woord zou moeten kiezen om Alsacewijnen te beschrijven, dan is het ‘aromatisch’. De geuren zijn rijk en springen het glas uit! Proef ze, en je wordt vaak getrakteerd op een heerlijk strakke mineraliteit, een volle body en lange afdronk. Heel goed te combineren met al het lekkers dat uit de keuken komt.

Geur

tropisch fruit als lychee, ananas, passievrucht en mango, rozen

Smaak

zwoel, vol en krachtig, vol exotische aroma’s

Lekker bij

Thaise keuken, kaasplankje, Roquefort, Munsterkaas, desserts (niet al te zoet)