Feest in de Elzas: wijnroute bestaat 70 jaar

De oudste wijnroute van Frankrijk viert feest met een wekelijks wijnfestival!

De wijnroute van de Elzas telt wel 170 kilometer en loopt door een schilderachtig landschap met een eindeloze hoeveelheid gastronomie, cultuur en architectuur. De route begint in Marlenheim in het noorden van de Elzas en eindigt in het zuidelijkste dorpje Thann.

Dit jaar bestaat de Elzasser wijnroute, of la route des vins d’Alsace, maar liefst 70 jaar en is daarmee de oudste wijnroute van Frankrijk. Van 23 april tot 30 juli 2023 staan de steden en dorpen langs de wijnroute daarom ook volop in het teken van dit jubileum. Reis je tussen april en juli naar of door de Elzas? Zorg dan dat je er in ieder geval in het weekend bent! Iedere zondag staan er allerlei activiteiten op het programma bij één van de meer dan 100 deelnemende wijnmakers.

Leer terplekke de diversiteit van de Elzas kennen, doe mee aan workshops en proeverijen, leer alles over het bijzondere terroir d’Alsace en maak kennis met de wijnmakers in hun eigen wijngaard. De route is ideaal af te leggen met de auto, dan neem je ook makkelijk een doosje wijn mee van de wijnboer. Liever op de fiets? Fietsen huren kan op veel plekken langs de route.

Een overzicht van de data en de plekken van de festivals is te vinden op latourneedesterroirs.fr
Kaartjes per festival zijn €5,00.

Bon voyage!