Vendanges Tardives

Vendanges Tardives staat niet voor een druivenras, maar voor late oogst. De Vendanges Tardives worden gemaakt van edele druiven, dat zijn de riesling, pinot gris, muscat en gewurztraminer. De druiven worden overrijp en deels aangetast door edele rotting geplukt. Deze laat geoogste druiven hebben altijd meer restsuikers. De hoge suikerconcentratie en de edele rotting zorgen voor het geurige karakter van deze wijnen.

Verkooppunten

Verkooppunten

Sélection de Grains Nobles

Sélection de Grains Nobles lijken erg op Vendanges Tardives, maar hierbij gaat de wijnmaker nog iets verfijnder te werk. Voor deze wijnen worden alleen de druiven geplukt die aangetast zijn door edele rotting. Dit gebeurt met de hand. Bij Vendanges Tardives worden hele druiventrossen geplukt waarvan een aantal druiven edele rotting hebben ondergaan. Dit is de reden waarom Sélection de Grains Nobles vaak wat kostbaarder zijn.

Meer informatie (FR)

Meer informatie (FR)
Gastronomie

Unieke dessertwijnen

Als je één woord zou moeten kiezen om Alsacewijnen te beschrijven, dan is het ‘aromatisch’. De geuren zijn rijk en springen het glas uit! Proef ze, en je wordt vaak getrakteerd op een heerlijk strakke mineraliteit, een volle body en lange afdronk. Heel goed te combineren met al het lekkers dat uit de keuken komt.

Geur

gekonfijt fruit, abrikoos, honing en perzik

Smaak

zwoel en intens

Lekker bij

zoete desserts, kazen en foie gras