
Crémant d’Alsace
In Frankrijk zijn ze gek op Crémant d’Alsace. Daar is het, na Champagne, de meest gedronken mousserende wijn. Voor thuisconsumptie staat deze bubbel bij de Fransen zelfs op nummer 1.
Delicate belletjes
De delicate Crémant d’Alsace wordt op traditionele wijze gemaakt, meestal van pinot blanc, maar ook van pinot gris, riesling of chardonnay. Ook zeer geliefd is de Rosé Crémant d’Alsace. Crémant d’Alsace is ideaal als feestelijk aperitief, eventueel met een lichte amuse erbij, maar ook heerlijk bij een gerecht met vis.
Perfect voor ieder feestelijk moment
Als je één woord zou moeten kiezen om Alsacewijnen te beschrijven, dan is het ‘aromatisch’. De geuren zijn rijk en springen het glas uit! Proef ze, en je wordt vaak getrakteerd op een heerlijk strakke mineraliteit, een volle body en lange afdronk. Heel goed te combineren met al het lekkers dat uit de keuken komt.


appeltjes , peer, perzik, witte bloemen en een vleugje briochebrood
fijne mousse, frisse zuren en fruitig
lichte amuses, vis, oesters, kreeft, gevogelte, romige kaassoorten zoals Brie en Camembert